Banan cupcakes med ganache

Banan cupcakes – Lækkert og hurtigt

Her får du min dejlige opskrift på banan cupcakes. Det er altid et kæmpe hit med ganache på toppen, så det må du endelig ikke snyde dig selv for. Du kan selv bestemme hvor kreativ du vil være når du pynter kagerne.

Ca 25 stk.

Ingredienser:

112 g smør

250 g sukker

2 æg

1 1/4 dl creme fraiche

212 g hvedemel

1 tsk bagepulver

2 – 3 modne bananer

150 g hakket mørkt chokolade

Fremgangsmåde:

Smør og sukker kommes i en skål og røres til en blød, luftig og cremet masse. Æggene tilsættes et af gangen. Herefter tilsættes creme fraiche. Det røres godt sammen. Mel, bagepulver og det hakkede chokolade røres sammen i en skål for sig og blandes herefter i resten af dejen. Bananerne moses og blandes i.

Dejen fyldes i muffinforme, der fyldes ca. halvt op.

Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min. Det anbefales, at de færdige kager sættes på en rist til afkøling efter endt bagning.

Kagerne kan evt. pyntes med forskellig topping, glasur, smeltet chokolade m.m. De viste på billedet er pyntet med ganache.

 

Ganache:

Ingredienser:

½ L piskefløde

550 g mørk chokolade

125 g. smør i små tern

Fremgangsmåde:

Chokoladen hakkes godt, evt. i en foodprocessor. Den skal hakkes, indtil den er som pulver. Fløden hældes i en gryde og koges op – den skal ikke koge over.

Chokoladen kommes i en skål og den varme fløde tilsættes under omrøring lidt ad gangen. Når alt fløden er rørt i, tilsættes smøret. Ganachen røres godt igennem, indtil smørret er smeltet.

Ganachen vil nu være meget flydende, så det anbefales at sættes den i køleskabet i mindst et par timer, inden den skal bruges, da den så vil stivne.

Tip:

De flotte cupcakes kan serveres på mange forskellige måder, som får dem til at se endnu mere indbydende ud. Holder man f.eks. fødselsdagen i et prinsesse– eller pirat-tema, kan man servere kagerne på kagestativer udsmykket med prinsesser eller pirater. Alternativt hvis du har lego eller playmobil med pirater, så kan de også bruges til at pynte med.