Lækre koldhævede boller

Skal du have gæster til morgenmad og gerne vil lave frisk boller, så er disse koldhævede boller lige sagen. Du blander nemlig det hele sammen dagen før og stiller det i køleskabet til dagen efter. Så tager du det ud og laver boller med 2 skeer, og ind i ovnen. Vupti, så er der boller uden du får fedtede dej fingre og du lyser af overskud når gæsterne kommer.

Ca. 25 stk.

Ingredienser:

60 g. gær

10 dl vand

4 tsk. honning

200 g. 5 kornsblanding

Ca. 1200 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

Gæren smuldres i en skål og det kolde vand røres i.

Salt, honning og de 2 slags mel tilsættes. Dejen røres godt igennem. Den skal være ret klistret.

Skålen dækkes herefter med film og stilles i køleskabet natten over.

Dagen efter formes dejen til boller med 2 store skeer og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

 

– Kan med fordel røres sammen med en køkkenmaskine.

– er fryseegnede.