Basketball tema til fødselsdagen

Det er muligt at den danske basketball liga ikke kan hamle op med NBA når det drejer sig om kvalitet og prestige. Men det forhindrer ikke børn med interesse i basketball om ikke at drømme sig væk til NBA som en anden LeBron James eller Kevin Durant. Derfor kan det være en oplagt mulighed at holde en fødselsdag med Basketball som tema.

Vi kan alle blive inficeret med en stor interesse i en sportsgren, og nogle gange er det hvad forældrene finder interessant, som barnet også begynder at finde interessant. Andre gange opstår det bare ved hvad de andre børn i klassen, på gaden eller i familien interesserer sig for. Derfor kan vi som forældre støtte op om dette ved at give dem en fødselsdag som de sent glemmer.

basketball-party-set-up

For selvom Basketball ikke er lige så stort herhjemme som fodbold eller håndbold, så er det i USA og flere andre dele af verdenen en kæmpe sportsgren. Du kan købe alt mellem himmel og jord. Eller finde inspiration til en basketball kage.

Kostumer

Product from www.store.nba.com

Er man fan af basketball, så kan man passende finde sin basketball trøje frem og tage den på til dagen. Barnet skal selvfølgelig også være i klædt sin trøje, og er der andre i klassen der spiller basketball, så kan de jo opfordres til at tage det rigtige tøj på. Har i ikke noget, så kan i enten vælge det officielle og rigtige merchandise fra NBA, eller de mere prisbillige udgaver fra nettet.

Dekoration

Der er mange måder at pynte op til festen, du kan finde et hav af forskellige ting. Det er bare spørgsmål om hvornår ens pengepung siger stop. Er du på udkig efter noget i en dansk shop i stedet, så er udvalget noget mindre, men du kan altid købe et par bolde.

Når du skal pynte op, så kan du finde alle logoerne fra de forskellige hold, og printe dem ud og hængde dem op som pynt på væggene. Har barnet et favorit hold, så kan dug og servietter holdes i denne farve, og mad og drikke kan få logoer på sig.

 

basketall-party

Pinterest kan du finde mange sjove idéer til kager mm. Er du til den nemme udgave, så kan du lave cupcakes med orange og sort glasur, eller evt. bruge lakrids snøre til at give bolden sine linjer. Du kan evt. købe en stor pokal med basket logo på, de er faktisk ikke specielt dyre, og den kan pynte på bordet.

party-goodies

Aktiviteter

Skal det foregå indenfor så er det nok de helt små bolde du skal have gang i, som du kan se i youtube videoen herunder. Selvom det nok mest er til de mindre.

For en rigtig basketball fødselsdagsfest er det klart at det skal foregå udenfor med en rigtig bold.

Standard Free-for-all

Det kan f.eks. være den almindelige med at alle står samme sted foran kurven og skyder indtil de rammer ved siden af. Den med flest vinder.

Dribling 

Lav en bane med kegler hvor det gælder om at drible sig gennem hurtigst på tid. Den hurtigste vinder. Evt. kan den kombineres med at der skal scores til sidst.

Klovn

Det kan være det hedder noget andet nu, men da jeg var ung valgte en spiller hvor der skulle skydes fra, og han startede. Herefter skulle alle andre så skyde fra samme sted. Missede man fik man et bogstav. Så gik det efter tur hvem der valgte hvor man skød fra. Hver gang man kikser får man et bogstav i alt 5 stk. (K-L-O-V-N). Skal det være med avanceret, så vælges der også hvordan der skal kastes, underhåndskast, overhånd, baglænds osv.

På tid

Hvor mange gange kan man få bolden i kurven på 1 minut. Den med flest vinder.