Bord dekorationer du kan lave selv

Fødselsdage er altid fyldt med sjov når det holdes med venner og familien. Højtiden det er at nu er der gået endnu et år er hvad der bringer familien sammen til at fejre fødselsdagsbarnet. At det samtidigt er fyldt med massere af lækkert at spise og kager og forskelligt guf gør bare dagen endnu bedre.

Men gøres der ingenting ud af dagen, så ender det med “bare” at blive en normal dag med gaver. Så derfor må der gerne gøres noget ekstra ud af at fejre barnet. Det kan være at hænge et banner op, eller puste et hav af balloner op, pynte op med flag eller i det hele taget bare gøre dagen mere speciel.

Photo from: www.homedit.com
Billede fra: www.homedit.com

Dagen er en glimrende måde at få lov til at folde de kreative gener ud og gå gør-det-selv amok i dekorationer og pynt. Et godt sted at starte er fødselsdagsbordet, eller som ses på billedet ovenfor bordet med mad og kager.

For der er mange sjove måder at få det hele til at blive lidt mere specielt, og nedenfor giver jeg lige et par eksempler på hvad det kan være.

Ispinds pynt – Bordløber

popsicle-table-runner-diy-tutorial
Billede fra www.blog.hwtm.com

Til dette har du brug for en masse ispinde, og selvom det lyder som en sjov opgave for børnene at spise en forfærdelig masse ispinde, så kan de købes i stort tal i din lokale hobby forretning. Nok ikke helt så sjovt som at spise ispinde, men noget sundere.

Det kan gøres på 2 måder, enten limer du siderne sammen hele vejen hen, det fungerede dog ikke ret godt for mig, så jeg tog et stykke papir og med massere af lim på, og lagde ispindende på, lidt forskudt af hinanden. Herefter er det eller bare at gå amok med farveladen. Tanken herhjemme var at lave et splat mønster som på nedenstående billede, men da børnene ville hjælpe, svinede det lige lidt for meget. Så de malede en festlig bordløber.

splatter-paint-popsicle-stick-runner

 

Fantastiske vaser

Vi havde børnene til at hjælpe med at lave en vase der minder meget om nedenstående til en fødselsdag. Det er faktisk utrolig simpelt.

  1. Køb Pringles
  2. Spis Pringles
  3. Gå en tur på stranden og find en masse muslingeskaller
  4. Dekorer muslingeskallerne og lim dem herefter på Pringles dåsen.

Der kan bruges forskellige midler til at lukke dåsen/vasen af, så den ikke suger vand, men vi undlod denne del. Vi malede dog dåsen hvid inden vi gik i gang, så vi ikke kunne se farverne når skallerne ikke helt passede perfekt.

Har du ikke en strand i nærheden, så kan du vælge at købe dem hos din lokale hobby handler eller gå en tur i skoven/haven og finde noget andet at dekorere den med.

Photo from: www.craftionary.net
Foto fra: www.craftionary.net

Græskar vase

how-to-make-a-diy-pumpkin-vase

Er det en fødselsdag der skal holdes omkring Halloween, så kan du udnytte det store udvalg af græskar og købe en og bruge den som vase. Det giver et flot udtryk på bordet. Du kan også bruge andre typer af store grøntsager, fremgangsmåden er den samme. Skær toppen af, skrab indholdet ud, så den bliver fin indvendig. Hæld vand i for at sikre at den ikke lækker. Når du har konstateret den ikke lækker, så sæt den på bordet og fyld med blomster.

Bare husk at den ikke holder mere end et par dage indenfor, så sørg for skille dig af med den inden du har vand og rådden græskar over det hele. Du kan evt. bruge lidt atamon. Atamon bruges normalt til konservering af f.eks. syltetøj, og gør at græskarret kan holde lidt længere.

Billede fra: iCreativeIdeas.com

Der er masser af sjove ting du kan dekorere med til fødselsdagen, du kan tjekke nogle af de sjove bud under fødselsdagstemaerne, eller øvrige Gør Det Selv projekter. Er du på jagt efter flere flotte dekorationer, så har Martha Stewart nogle i en lidt fancyer kategori. Dem kan du finde her.