Sjove fest hatte – Gør Det Selv

Det er altid sjovt at lave sine egne festlige hatte. Hvad end det er til en fødselsdag eller til f.eks. nytårsaften. Specielt hvis du er på udkig efter hatte i et specielt tema som du ikke lige kan finde nogen steder. Selv hvis du kan finde en hat, så kan det være der mangler lidt ekstra spræl på hatten.

party-hats-vector-607185

Hvis du er inde på nogle af de temaer vi har her på siden, så kan du passende lave dine egne hatte så de passer til temaet. Det her er en af de mest simple udgaver af en festlig og hurtig lavet fest hat. Men den er stadig flot, simpel og hurtig at lave, så du kan lave en til alle børnene til fødselsdagen.

Tanken er selvfølgelig at hvis alle børnene har en festlig hat på, så bliver det hele lige lidt sjovere. Hvis det så samtidigt matcher til temaet så er det kun endnu bedre. F.eks. kan du printe og klippe figurer ud fra festens tema. Eller bruge karton og pynt i de rigtige farver. Eller måske skrive barnets navn på hatten.

Så er der også lidt barnet kan tage med hjem fra fødselsdagen, og som de kan kigge på og huske tilbage på en sjov og hyggelig fødselsdag.

Går du først i gang med Gør Det Selv udgaven af fødselsdagen, så er der rig mulighed for at lade kreativiteten flyde. Som du kan se af billedet nedenfor så er det en simpel udgave af hatte, hvor det bare er forskellige typer karton med festlig farvede kvaster på toppen. En tur til din lokale hobby butik eller en tur i Tiger of Copenhagen eller Søstrene Grenes skal nok kunne give dig det nødvendige pynt.

party-hats
Foto fra: www.funnypartyhats.com

Du kan også kombinere hattene med nogle af de lege børnene skal igennem senere. F.eks. hvis der senere på dagen skal være en festlig leg og der skal være 3 hold, så kan der f.eks. være hatte i 3 forskellige farver.

Start med at printe denne pdf ud. Det er en skabelon som timvandevall.com har lavet. Det gør det nemt at lave de øvrige hatte.

 1. Start med den udprintede skabelon, kom den på det valgte papir og tegn skabelonen af. Du kan evt. lave en ekstra slids som du kan se i billedet til venstre til at kunne holde det sammen. Alternativ er det ret nemt hvis du har en lang klipsemaskine bare at klipse den sammen. Det er hurtigere end at bruge lim selvom det også nemt kan bruges.
 2. Brug herefter en saks til at klippe hatten ud. partyhats_howto_4
 3. Herefter samler du den, hvis du har en lang klipsemaskine, så er det det nemmeste og hurtigste. Men eller skal den bare limes eller tapes sammen.
 4. Herefter skal den pyntes, det kan f.eks. være med crepe papir for neden som ses her. Du kan printe designs ud i festens tema og lime på, eller du kan pynte den med det pynt du nu en gang har. Det kan også være dit barn gerne vil hjælpe med til at lave nogle flotte og festlige hatte.
 5. Du kan også bare gøre det hele klar til festen og så kan børnene starte med at lave deres egen hat med pynt. Det kræver dog at de børn der kommer ikke er fuldstændig oppe og køre og ikke kan sidde stille.
  Photo from www.craftshub.com
  Billede fra www.craftshub.com

  Bruger du lange crepe papir stykker til at hænge i toppen, så kan det ligne flotte prinsesse hatte. Du kan også pynte dem med forskellige Disney figurer eller måske et Minecraft sværd og en hakke. Har du papiret det skal laves af, så behøver det ikke tage ret lang tid.