Flotte ballon dekorationer – Gør det selv

Balloner er næsten altid et hit til fødselsdagen, og også dejlig nemme at have med at gøre. Skal det være lidt vildere, så fås de i de lange udgaver hvor du kan forme mere fantasifulde ballondyr, sværd eller andre sjove kreationer.

En anden god ting ved ballonerne er at de kan bruges som dekoration både inden- og udendørs. F.eks. kan du sætte det på døren, eller i hækken så når børnene kommer hjem til fødselsdag, er der ingen tvivl om hvor festen foregår.

Du kan også bruge balloner hvis du skal lave ballondans, som du kan læse mere om her. Der er faktisk mange flotte måder at bruge balloner på, og det er kun spørgsmål om hvor lang tid du vil bruge på at pynte op.

Ballon lysekrone

Photo from: www.creditcardtopics.com
foto fra: www.creditcardtopics.com

Skal det fungere, så er det vigtigt der er højt til loftet. Du kan selvfølgelig bruge mange forskellige farver balloner, holde det i en farve, eller benytte tema balloner der passer til resten af festen. Har du ikke helium til at komme i ballonerne, så kan du sætte det fast med et lille stykke tape eller andet der passer til at kunne holde dem oppe på den slags loft du har.

Det kommer til at se mægtig imponerende ud at have dem hængende i loftet, og billederne du kan lave med sådan en samling balloner i loftet er altid imponerende.  Det kan også laves så de hænger ud fra væggen, f.eks. over gave bordet.

Photo from: www.guidepatterns.com
Foto fra: www.guidepatterns.com

Donut Balloner

Photo from: www.crafthubs.com
Foto fra: www.crafthubs.com

Der er 2 måder du kan lave disse donut balloner på. Den første er at se efter færdiglavede balloner hos din lokale ballon pusher. Alternativt kan du lave en donut formen selv. Det tager dog lidt lidt tid at forberede.

Mulighed 1 – Hullede balloner

Pust ballonerne med huller op og så kan du male dem så de kommer til at få det helt rette donut look. Det gøres ved at benytte akryl maling til at male dem med. Som afslutning spredes små crepe papir stykker ud over den stadig våde maling til at give den flotte afslutning med massere af pynt på donut’en.

Photo from: www.blog.shop-fancythat.com
Foto fra: www.blog.shop-fancythat.com

Mulighed 2 – GDS donut formet ballon

Hvis det ikke lykkedes for dig at finde de færdiglavede donut balloner, så kan du lave dem selv. Det nemmeste er at vælge de lange balloner og binde dem sammen i enden. Så får du også donuts eller mini donuts alt efter ballon typen. Som mulighed 1 kan du også vælge at male dem, eller alternativt kan du nøjes med at lime lidt pynt på hvis du mener ballonerne er farvefulde nok i forvejen.

Blomster balloner – Gør det selv

Hvis du ikke har set denne type dekoration før, så er det utroligt nemt men samtidigt flot. Det er som sagt en nem måde at lave en flot dekoration på. Som du kan se af nedenstående billede er det blot 6 balloner der sættes sammen.

maxresdefault

Ballon blomsterbuket – Små blomster

For at lave en buket med blomster, kræves der 2 balloner. De almindelige og den lange type. Du vælger selvfølgelig selv farverne, men vælges der f.eks. grøn til de lange balloner, så ser det ud til at være stilken.

  • På nedenstående billede ser du hvordan du starter med en normal lang ballon, ligger den sammen, og ender ud med en hel buket. så sættes den mindre ballon ind miderst for at afslutte blomsten.
Photo from: www.wonderfuldiy.com
Photo from: www.wonderfuldiy.com
  • Herefter drejer du den længere ballon og forbereder stilken til at sidde på blomstergruppen. For at få det til at sidde ordentlig kan du bruge nylon snor. Det sikrer at de holder til mere.
  • Herefter kan du sætte blomsterne på væggen, i krukker, eller ligge dem som pynt på bordet. Det er utroligt flotte blomster dekorationer.

 

Pinterest .com
Pinterest .com

Du kan købe helium og selv fylde dine balloner, det giver dig lidt ekstra muligheder, som f.eks. at sætte balloner på børnenes stole, det er relativ simpelt og en hurtig løsning hvis du ikke har tid til at gå helt amok med at pynte op. Du kan også tage det skridtet videre. Og pynte de enkelte balloner i et tema der passer til festen. Som du kan se af billedet nedenunder, så kan du lave masker til ballonerne. Og samtidigt tegne øjne og mund for at få dem til at se endnu sjovere ud. Der er mange muligheder.

Pinterest.com

Du behøver selvfølgelig ikke helium for at pynte ballonerne, det kan du også gøre uden. Vælger du at lave maskerne ud af papir eller karton og klistre dem på ballonen med tape, så husk at de relativt nemt kan pilles af. Derfor kunne du vælge at sætte elastik på, så masken kan bruges af børnene.

Pinterest.com

Har du brug for inspiration til et tema til en fødselsdag, så kan du se flere temaer her. Eller er du til flere gode Gør Det Selv projekter, så kan du finde dem her.