Harry Potter tema

I troldmandsverdenen er det svært at komme uden om Harry Potter. J.K. Rowling har fra 1997 til 2007 udgivet 7 bøger om Harry Potter. De blev filmatiseret fra 2001 frem til 2011. Bøger og filmene er om Harry Potter, Hermione, Ron, professor Dumbledore og alle de andre i kampen mod den onde Lord Voldemort. Det ved de fleste efterhånden, og den fantastiske fortælling har fortryllet mange, både børn og voksne.

Hvis dit barn selv er betaget af troldmænd, og ikke mindst det fantastiske univers i Harry Potter bøgerne, så er her lidt idéer til hvordan sådan en fødselsdag kan laves.

Invitationer

Invitationer er altid det første gæsterne ser omkring fødselsdagen. Du kan selvfølgelig gå all-in, eller tage det i det tempo du har lyst til. Gæsterne kan jo direkte i invitationen få en idé om hvilken type fødselsdagsfest der er tale om, så de kan forberede sig på en fortryllende dag.

Personalized Harry Potter invitations
Personlige Harry Potter invitationer.

Hvis du er lidt kreativ så kan du selv gå i gang med at tegne Harry Potter, eller også kan du snyde lidt og låne lidt fra internettet. Der er utroligt mange flotte og kreative invitationer hvor du enten kan printe direkte eller måske få yderligere inspiration til at lave din egen. Du kan evt. folde invitationen og sætte øjne og næb på så det kommer til at ligne en ugle.

Dekorationer

Photo from geekmom.com

I Harry Potter er der 4 forskellige kollegier på Hogwarts. Du kan passende udnytte disse til at opdele børnene. Du kan finde mange gode idéer på nettet, f.eks. har de en sjov måde at bruge de små Baby Bell oste på her.

hogwarts-house-banner

Du kan enten lave en telefon boks, eller et skilt med 9 ¾ platform til Hogwarts Expressen. Der er også mange sjove ting du kan finde på Etsy hvor du enten kan lave noget lignende selv eller købe.

Mad og Drikke

harry-potter-cake

Som ved alle fødselsdage så skal der være noget godt og spændende mad til børnene. Til en fødselsdag med Harry Potter tema, så kan du passende lave nogle af de samme sjove ting som de kender fra bøger og film. Måske skal du undgå opkast pastillerne, men du kan trods alt godt kalde dem det. Eller hvad med en chokolade frø, der i det mindste ikke er tryllet levende. Det hele kan skylles ned med smør øl. Er du frisk så kan du lave det selv. Hvis du laver etiketter til flasker eller juice brikker, så kan det stadig se ganske flot ud, og samtidigt smage som noget børnene tør prøve at drikke.

Du kan altid eksperimentere lidt med mad og drikke i forhold til design. Har du glas med korkprop låg eller gamle slik krukker, så kan de laves om til at se ganske farlige ud. Skal du have lavet en sej Harry Potter kage, så finder du 48 forskellige opskrifter her.

harry-potter-drinks

Til at tage med hjem

harry-potter-party-ideas

Når dagen er gået kan du godt lave en lille ting de kan tage med hjem, f.eks. hvis de har fået en tryllestav de har leget med i løbet af dagen, eller måske nogle harry potter briller. Eller måske klistre en ny etiket på en lille pakke M&Ms.