Hvad må der leges med?

Hvad må der leges medAt have en gruppe vilde børnehavebørn eller en skoleklasse på besøg garanterer for masser af rod og uorden i de ellers normalt sorterede legesager. Det kan i denne forbindelse være rigtigt svært at være fødselsdagsbarnet, som ser alt sit legetøj ligge og flyde ud over det hele. Måske samlet lego bliver skilt ad, måske ynglingsbilen pludselig mangler et hjul eller barbiedukken en sko.

Det kan være en rigtig god idé at forberede sit barn på, at når fødselsdagen skal holdes, så kommer der mange børn og leger med legetøjet. Forbered barnet på, at legetøjet denne dag skal deles, og at de andre gerne må skille det lego ad, der står fremme. Har barnet lige fået nye legesager, eller er der nogle særlige yngslingsting, kan det være en god idé at gemme disse væk. Så behøver barnet ikke at bekymre sig om disse ting og skal ikke se, at andre børn leger med lige præcis den traktor, han lige fik igår, og som stadig er meget spændende og ny.

Det er også en god idé at fortælle barnet, at man efter endt børnefødselsdag nok skal hjælpe med at rydde legetøjet på plads, og at man sammen kan samle legoet igen. Dette kan hjælpe barnet til bedre at acceptere, at andre børn leger med tingene, mens de er der.

 

Hvad må der leges med