Kuglepen i flaske

Det behøver ikke være en kuglepen, det kan også være en blyant. Men det gælder om at få kuglepennen sænket ned i flasken som den første. Legen fungerer også fint til voksne til f.eks. en julefrokost.

Alderstrin

6 år og op.

Hvad skal der bruges

2 kuglepenne/blyanter eller lign.

2 flasker, gerne af glas, så de kan stå fast.

2 stykker snor

Sådan leges kuglepen i flaske

Snores fastgøres til kuglepennen, og flaskerne stilles op på gulvet. For at gøre det nemmere at sætte fast på deltagerne, så der ikke skal bindes knuder mm, så kan snores bindes fast på en klemme. Det gør det meget nemmere at sætte fast på deltagerne når det bliver deres tur.

I hver runde er der 2 der skal konkurrere mod hinanden, og taberen udgår. Hver deltager stiller sig op ved flasken, og snoren med kuglepennen fastgøres på deltagerne, så kuglepennene hænger lige langt over jorden. Typisk 5-10 cm over flasken. Enten med snoren foran eller bagpå. Det er nemmest hvis snoren er foran, men prøv jer frem hvad der virker bedst og sjovest for jer.

Begge deltager skal stå klar når dommeren sætter konkurrencen i gang, og den af der først får sin kuglepen ned i flasken har vundet konkurrencen.

Alternativ version

Hvis det er for nemt, så kan der laves flere alternative versioner. F.eks. starte 2 meter væk fra flasken, hvorfor kuglepennen vil svinge meget mere, eller opstille 2 flasker for hver deltager med et par meter i mellem, og det så gælder hurtigst muligt om at få kuglepennen ned i begge flasker.