Nemme koldthævede boller

ca. 25 stk. – er velegnede til frysning.

Ingredienser

30 g. gær

7 dl. koldt vand

2 tsk. salt

2 spsk. sukker

2 spsk. olie eller blødt smør

100 g. havregryn

100 g. grahamsmel

ca. 700 g. hvedemel

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i det kolde vand, og resten af ingredienserne tilsættes.

Dejen æltes med en grydeske eller køkkenmaskine, indtil den er jævn og hænger sammen i én stor klump. (Den skal ikke æltes sammen med hænderne).

Herefter dækkes skålen til med husholdningsfilm og stilles i køleskabet natten over.

 

Dagen efter tændes ovnen på 200 grader.

 

Dejen lægges på bageplader beklædt med bagepapir med 2 spiseskeer. (Dejen tages op med den ene ske, formes til boller og skubbes af med den anden).

Bollerne skal herefter efterhæve i 10 minutter.

Når bollerne har hævet, pensles de med mælk og bages i ca. 20 – 25 minutter, indtil de er gyldne.

Køles af på en bagerist.