Flot pynt til fødselsdagen – Gør det selv

etsy

Det er atltid rart at imponere gæsterne til feste med fantastiske dekorationer. Det er med til at give dem den der “WoooW” følelse, så de kommer i den helt rigtige fest stemning. At de samtidigt kan blive imponerede over dine gør det selv evner skader jo heller ikke.

pinterest3

Det er blevet mere og mere populært at gøre det selv når der skal dekoreres til fødselsdagen. Jeg ville gerne sige at det stort set heller ikke tager længere tid, men det er ikke sandheden. Det kommer til at tage længere tid. Der er nemlig en masse arbejde i at lave altid selv fra bunden. Tilfredsheden stiger dog også i takt med at ens vision kommer til live. Og gøres det i god tid, så kan det være afstressende og sidde og lave kreative ting. Er du i tidspres og har brug for at alt bliver færdig her og nu, så giver det helt sikkert mere stress.

Først og fremmest skal barnet gerne være positivt overrasket over hvor festligt der er til fødselsdagen, og det er jo også sjovt at kunne fremvise sine kreative kreationer overfor venner og familien.

Nogle af de nemmeste ting at lave selv er lavet af papir. Materialerne er nemme at finde og vi har altid et hav af forskellige typer papir, pap og pynte materialer hjemme hos os. Står du og mangler noget, så er Panduro, CC Hobby, Søstrene Grenes steder du kan finde noget.

  1. Store papir skilte – Kan laves af A3 papir, enten som udprint, eller den mere kreative med selv at skrive og dekorere. Skal det være kæmpe stort, så kan du købe hvid papir dug, så kan du selv bestemme hvor lang skiltet skal være. Det kan også være et gimmick til festen hvor alle børnene kan komme hen til en plakat og skrive en sød hilsen til fødselsdagsbarnet.
  2. red-304532_960_720Hængende flag – De er nemme at lave, en lang snor, og trekantede stykker papir i forskellige farver der hænger ned fra snoren. så foldes den øverste del rundt og klistres fast. Alternativt kan der bruges en klipsemaskine som er den hurtige løsning. De kan både bruges indenfor og udenfor. Enten ovre ved væggen eller over bordet. Eller måske langs hækken når børnene kommer, så der ingen tvivl er hvor der er fødselsdag.
  3. Papir pom-poms – Store crepe papirs pom-poms/blomster. De er ikke specielt svære at lave når du først har prøvet det en enkelt gang. Du kan evt. se nedenstående video for at se en guide til hvordan du laver dem. Det er godt nok på engelsk.


552932176_bf04233286_z
5. Sjove paptallerkner – Udnyt bagsiden af tallerknen til at lave farverige og sjove ansigter. Så kan børnene vende den om når de skal spise maden. Det er en ganske simpel måde at forvandle et simpelt bord til et sjovt bord. Disse sjove paptallerkner kan du nemt lave sammen med barnet, så barnet selv kan få lov at male sjove ansigter på tallerknerne. En smule maling en pensel og så er du i gang.