Sjove idéer til at gøre børnefødselsdagen ekstra speciel

Når barnet fylder år vil forældrene altid gerne gøre det til en ekstra speciel dag for børnene. Gerne med sjove påfund, også nogle der vil være sjove at fortælle kammeraterne om.

  • Det behøver ikke kun være på selve dagen der skal ske noget specielt. Hvis i sammen med barnet lavet en nedtælling til dagen, så kan barnet gå og glæde sig lang tid inden.
  • Mål barnets højde og vægt på deres fødselsdag. Går i det hvert år, så kan i se hvor meget der er sket på et år. Det er en lille ting, men faktisk rigtig sjovt.
  • Kom en indpakket gave med i madpakken, eller i skoletasken.
  • Lav et skattekort med hints/billeder til hvor barnet kan finde næste spor/billede i skattejagten for at komme frem til en gemt gave.
  • Kom alle gaverne i fodenden af sengen, og når barnet vækkes om morgenen, så er det til en masse spændende gaver.
  • Gør morgenbordet klar med flag og gaver, så dagen starter på en hyggelig måde.
  • Giv barnet en festlig ballon velkomst ved hjælp af plastic, tape og selvfølgelig balloner.

Ballon velkomst

  • Du kan også fylde barnets værelse med balloner. Det behøver måske ikke være lige så mange som i nedenstående video, men det giver en ret god reaktion at barnet vågner op til en masse balloner.

  • Lav en speciel fødselsdagsmorgenmad, og kom evt. lys i maden. Det kan være pandekager med smoothie. Eller hvad barnet nu er helt vild med.
  • HUSK, massere og massere af billeder.

Og husk ikke at stresse over at lave en masse aktiviteter, det er meningen i alle skal have en hyggelig dag. Barnet vil være godt tilfreds hvis bare du afsætter tid til at være der 100%. Det er nemt at blive fuldstændig overvældet af hvad man ser andre lave på facebook og instagram til deres børns fødselsdag. Jeg har selv haft år hvor overskuddet har været der, og der er kreeret en vild kage der skulle ligne noget meget avanceret. Jeg er dog ikke den store bager, så i forhold til hvor meget tid jeg brugte, så blev resultatet ikke som jeg havde forventet. Sidste fødselsdag var midt i en travl periode, og det blev til en pakke færdig kage hvor der kun skulle tilsættes vand, fedtstof og selvfølgelig pynt.

Alt efter hvilken dag fødselsdagen lander på, så er der nogle år hvor skole og børnehaven har været hjemme på selve dagen. Har det ikke været tilfældet så har vi enten lavet barnets favorit mad om aftenen, eller taget dem med ud og spise.

Du behøver ikke hyre Buddy fra Carlo’s Bakery til at lave den vildeste kage, mindre kan også gøre det.

Kæmpe kage