Halloween tema

Har man valgt at holde børnefødselsdagen i et halloween tema, gælder det om at gøre festen så uhyggelig som muligt.

Bordet skal dækkes så uhyggeligt som muligt. Brug gerne en sort dug og sorte paptallerkner og sorte plastikkrus. Har barnet nogle plastikedderkopper, skorpioner, slanger og andet uhyggeligt legetøj, kan de med fordel lægges på bordet som pynt.

Lokalet hvor fødselsdagen holdes, skal også gøres så uhyggelig og dunkel som muligt. Rul gardinerne for og tænd kun sparsomt med lys. Sorte sterinlys er gode til at skabe den rette stemning, så tænd gerne mange af disse – selvfølgelig kun steder hvor børnene ikke kan nå dem. Over de almindelig lamper, kan man hænge edderkoppespind, som laves af hvid sytråd som snoes og kludres sammen omkring lampen. Brug evt. crap papir over og rundt om lamperne til at skabe f.eks. rødt lys. Køb græskar og skær dem ud som om det var halloween, og passer årstiden ikke, så kan andre meloner bruges, f.eks. vandmelon.

Til maden serveres rød sodavand eller rød saftevand, som præsenteres som blod. Boller og kager kan pyntes med glasur og dekoreres med billeder af edderkopper, flagermus og lignende.

Som prikken over i’et kan du sy et (u)hyggelig græskar kostume eller måske et hekse kostume til din guld klump.

Du finder helt sikkert også på mange andre gode måder at lave mad og slik der ser uhyggeligt ud. Som du kan se i baggrunden er der en gryde hvor det ryger op af. Det kan laves med varmt vand og tøris.

snack goodies

Aktiviter

Det er altid rart med aktiviteter der kan laves udenfor.

Mumie

Den obligatoriske leg er mumie. Her gælder det om at få pakket hinanden ind i wc-papir og så ellers bare gå rundt og have det sjovt. Evt. inden man skal på skattejagt.

mummy-wrap

Skattejagt

Det kan laves som det plejer, eller det kan være poster hvor der står nogen. Så gælder det om at svare på gåder. Hvis du er kreativ så kan du sikkert finde på nogle sjove der omhandler spøgelser og halloween. Det kan også være mere almindelige gåder for børn. F.eks.

Hvad kalder man en boomerang der ikke vender tilbage? En pind.
Hvorfor skulle den lille sky gå i skole? Den skulle lære at regne.
Hvordan kan en hest hoppe højere end et hus?  Et hus kan jo ikke hoppe!
Hvornår har spøgelserne fødselsdag? Det har de i næste uhhhhh!