Gavebeløb

Når barnet er inviteret til en børnefødselsdag, kan det være svært at finde ud af, hvor stor en gave der skal medbringes. Både at have en for lille og en for stor gave med, kan bringe barnet i en ubehagelig situation. Ofte har forskellige mennesker forskellige forventninger og meninger om, hvad der er et rimeligt beløb at købe en gave for, så det kan være svært at ramme samme beløb som andre.

Det svinger fra skole til skole landet over. Fra en friskole hvor der ikke måtte gives andet end hjemmelavede gaver, til en skole uden et aftalt beløb at købe gaver for. Mulighederne er mange, de fleste vi har hørt om ligger dog i intervallet 20 – 50 kroner. Som oftest aftales det på første forældremøde i klassen.

Er man i tvivl om, hvilket beløb man skal give for, kan man evt. spørge barnets lærer og pædagoger alt efter hvor gammel barnet er. De ved med stor sandsynlighed hvad der er normen. Har du ikke hørt om et fastsat beløb, så kan du prøve at kontakte andre forældre i klassen for at spørge om hvad der er fastsat. Mangler du idéer til hvad du kan give, så har vi samlet et par enkelte idéer til gaveønsker her.