Hvor skal børnene sidde?

Når man planlægger en børnefødselsdag, skal man huske at have overvejelser om, hvor børnene skal være, og hvor de skal sidde.

Bor man i en lille 1-værelseslejlighed, skal man gøre op med sig selv, om man har plads i hjemmet til at få besøg af 10 – 20 børn med eller uden et par pædagoger/skolelærere. Hvis svaret er nej, det har man ikke plads til, kan det anbefales, at man overvejer at holde børnefødselsdagen udenfor hjemmet. At holde en børnefødselsdag skal gerne være en god og positiv oplevelse, som ikke skal ødelægges af pladsmangel og stress pga. frygt for, at børnene vælter ting ned af hylderne. I stedet kan man evt. holde børnefødselsdagen udenfor på et græsareal. Børnene vil elske følelsen af at være på skovtur. Man kan også enten leje en festsal eller holde fødselsdagen på f.eks. Mc. Donalds, i en bowlinghal eller noget helt tredje.

Vælger man at holde børnefødselsdagen i hjemmet, skal man finde ud af, hvor børnene skal være. Må de lege i hele hjemmet, eller skal de kun opholde sig på barnets værelse?

Mht. spisning er det vigtigt, at man finder ud af, om der er plads til alle børn og evt. voksne ved spisebordet. Kommer hele barnets stue fra børnehaven eller hele barnets klasse, kan det sætte krav om at have et meget langt spisebord eller mulighed for at sætte flere borde sammen, og på den måde skabe et langbord med plads til alle. Alternativt kan man lægge duge/lagner/tæpper ud på gulvet og dække op til gæsterne der. Dette vil skabe en hyggelig stemning, hvor børnene får mulighed for at lege at de er på skovtur. Børnene kan evt. få små puder at sidde på, så de ikke sidder direkte på det hårde gulv.´

Hvor skal børnene sidde