Min favorit opskrift. Jeg elsker kanelsnegle, og jeg har svært ved at stoppe når først jeg går i gang. Det er altid et hit når der er fødselsdag i familien, eller til en hygge aften.
Ca 30 stk.
Ingredienser:
Dej:
50 g gær 2,5 dl vand eller mælk 50 g sukker 5 g salt 1 æg 600 g mel 100 g smør
Fyld:
150 g blødt smør 85 g sukker 2 spsk stødt kanel
Pensling: 1 æg
Fremgangsmåde:
Væsken lunes (ca 30 grader). Sukker, gær, salt og æg tilsættes. Når gæren er opløst kommes melet i. Tilsæt tilsidst det blødgjorte smør. Dejen æltes godt og stilles til hævning i 20. minutter.
Mens dejen hæver røres smør, sukker og kanel sammen.
Når dejen er færdighævet æltes den godt igennem og deles i 2. Rul hver del ud med en kagerulle, så de måler ca 25 x 40 cm. Fyldet smøres herefter ud på de 2 dejplader. Rul dejpladeren på den lange side og skær ud hver i ca. 15 stykker. Læg sneglene på bageplader beklædt med bagepapir og fold dejenderne ind under sneglen. Sneglene efterhæver tildækket i 30 minutter. Herefter pensles de med et sammenpisket æg og bages ved 220 grader i ca. 10 minutter.