Skal du have gæster til morgenmad og gerne vil lave frisk boller, så er disse koldhævede boller lige sagen. Du blander nemlig det hele sammen dagen før og stiller det i køleskabet til dagen efter. Så tager du det ud og laver boller med 2 skeer, og ind i ovnen. Vupti, så er der boller uden du får fedtede dej fingre og du lyser af overskud når gæsterne kommer.
Ca. 25 stk.
Ingredienser:
60 g. gær
10 dl vand
4 tsk. honning
200 g. 5 kornsblanding
Ca. 1200 g. hvedemel
Fremgangsmåde:
Gæren smuldres i en skål og det kolde vand røres i.
Salt, honning og de 2 slags mel tilsættes. Dejen røres godt igennem. Den skal være ret klistret.
Skålen dækkes herefter med film og stilles i køleskabet natten over.
Dagen efter formes dejen til boller med 2 store skeer og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.
– Kan med fordel røres sammen med en køkkenmaskine.
– er fryseegnede.