ca. 25 stk. – er velegnede til frysning.
Ingredienser
30 g. gær
7 dl. koldt vand
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
2 spsk. olie eller blødt smør
100 g. havregryn
100 g. grahamsmel
ca. 700 g. hvedemel
Fremgangsmåde
Gæren røres ud i det kolde vand, og resten af ingredienserne tilsættes.
Dejen æltes med en grydeske eller køkkenmaskine, indtil den er jævn og hænger sammen i én stor klump. (Den skal ikke æltes sammen med hænderne).
Herefter dækkes skålen til med husholdningsfilm og stilles i køleskabet natten over.
Dagen efter tændes ovnen på 200 grader.
Dejen lægges på bageplader beklædt med bagepapir med 2 spiseskeer. (Dejen tages op med den ene ske, formes til boller og skubbes af med den anden).
Bollerne skal herefter efterhæve i 10 minutter.
Når bollerne har hævet, pensles de med mælk og bages i ca. 20 – 25 minutter, indtil de er gyldne.
Køles af på en bagerist.