Pizzasnegle er en god kombination af råvarer der falder i næsten alle børns smag. De behøves ikke laves større end børnene godt kan spise et par stykker, og det gør det muligt at lave flere forskellige smags varianter. De fungerer også godt til at have med på tur, eller med på madpakken.
Ca 30 stk.
Ingredienser:
Dej:
Ca. 1 kg. mel 50 g gær 6 dl vand 2 tsk salt 2 tsk sukker 4 spsk olivenolie
Fyld:
2 dl tomatpuré 150 gram kød (f.eks. kyllingestimler, skinkestrimler eller pølser) Oregano efter behag 200 g. revet ost (her i huset elsker vi ost, så vi bruger gerne lidt ekstra)
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i det lunkne vand og sukker tilsættes. Herefter olien. Noget af melet tilsættes og dejen æltes godt – gerne ved hjælp af en røremaskine. Salt og resten af melet tilsættes og dejen æltes til den er sej. Dejen hæver tildækket i ca 1 ½ time. Dejen slåes ned og hviler et par minutter. Herefter rulles den ud til en så tynd, aflang firkant som muligt på et bord drysset med mel. Dejen smøres med et jævnt lag tomatpuré, drysses med kødet, oregano og lidt ost. Herefter rulles dejen til en roulade, som skæres i ca. 1 ½ – 2 cm. tykke skiver, der sættes på en bageplade med bagepapir. Pizzasneglene drysses med ost efter smag. Bages i ca. 20 minutter ved 180 grader.