Pølsehorn er ligesom pizzasnegle velegnede til at komme i fryseren, og gode at have med i madpakken. De fungerer også fint til børnefødselsdage da de fleste børn elsker dem, evt. sammen med noget ketchup.
Ca 12 – 14 stykker.
Ingredienser:
2,5 dl vand eller mælk
50 g sukker
50 g gær
5 g salt
1 æg
600 g hvedemel (skift efter 200 g ud med grahamsmel)
100 g smør eller margarine
6- 7 pølser (alt afhængig af størrelsen på pølsehornene)
Fremgangsmåde:
Væsken lunes (ca 30 grader). Sukker, gær, salt og æg tilsættes. Når gæren er opløst kommes melet i. Tilsæt tilsidst det blødgjorte smør. Dejen æltes godt og stilles til hævning i 20. minutter.
Ælt herefter dejen igennem og deles i 12 – 14 dele. Pølserne deles i 2. Sno dejen om hver halve pølse og put dem på en plade beklædt med bagepapir.
Pølsehornene efterhæver tildækket i 30 minutter, hvorefter de pensles med vand og bages ved 220 grader i ca 10 – 14 minutter.